Netokracija Srbija startuje sa svojim nacionalnim projektom koji nosi naziv #DigitalnaKarijera, sa ciljem da mlade i studente završnih godina netehničkih fakulteta upozna sa digitalnim veštinama potrebnim za rad i poveže ih sa budućim poslodavcima koji su u potrazi za novom generacijom digitalaca.

Biće organizovano pet jednodnevnih događaja, i to: 22. maja u Nišu, 29. maja u Novom Sadu i 5. juna u Kragujevcu, ali i u Subotici i Beogradu – u drugom ciklusu, na jesen.

Prvi događaj u okviru ovog projekta održaće se na Ekonomskom fakultetu u Nišu u utorak, 22. maja, sa početkom u 14 časova. Učesnici će imati priliku da slušaju o digitalnom marketingu, web developmentu i digitalizaciji finansijske industrije. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane.

Koncept #DigitalneKarijere je jednostavan – spaja lokalne heroje iz digitalne zajednice sa studentima kojima će predstaviti potrebe današnjih poslodavaca i digitalne veštine neophodne za konkurentnost na tržištu rada. Predavači će govoriti o svom razvojnom putu, te pružiti studentima jasan uvid u znanja i alate potrebne za uspešnu digitalnu karijeru.

Fokus će biti na stručnim temama koje su u vezi sa industrijskim granama iz kojih predavači dolaze. Kroz predavanja i diskusiju, oni će pokušati da studente bliže upoznaju sa digitalizacijom radnog okruženja, kao i sa novim zanimanjima koja nisu postojala sve do pre nekoliko godina.

Veća šansa za pronalaženje posla uz digitalne veštine

Jedna od ideja #DigitalneKarijere jeste da podstakne i ohrabri mlade i studente da na vreme krenu u potragu za prvom praksom, a potom i prvim poslom. #DigitalnaKarijera će im pomoći da se bolje povežu sa potencijalnim poslodavcima i tako naprave svoje prve profesionalne korake.

Cilj je da se studenti ekonomije, sociologije, prava, umetnosti, filozofije i srodnih nauka upoznaju sa potrebama današnjih poslodavaca koji traže upravo takve profile (društvenjake), kao i da mesta za rad u digitalu i u IT-ju, osim za programere i dizajnere, ima i za sve one koji žele da se usavršavaju i profesionalno razvijaju sticanjem digitalnih veština i tako sebe pozicioniraju u jednoj od najjačih domaćih industrija, koja je samo u toku prošle godine u svet izvezla više od 899 miliona evra.

Elektronski sertifikat za studente

Svi učesnici #DigitalneKarijere dobiće i elektronski sertifikat nakon odslušanih predavanja, a detaljnije informacije o prvoj konferenciji u Nišu možete pronaći na Facebook Eventu, kao i na stranici Netokracija Srbija. Uskoro će biti dostupna i zvanična internet stranica projekta, dok novosti u vezi sa projektom možete pratiti i kroz rubriku #DigitalnaKarijera na sajtu Netokracije.

Svi zainteresovani studenti i mladi su pozvani da se priključe prvoj #DigitalnojKarijeri u Srbiji i da postanu deo digitalne ekonomije, koja će do 2020. godine činiti čak 25% ukupne svetske ekonomije!

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime