Sedmu godinu zaredom, Festival kubanske muzike i plesa „Havana en Belgrado“ dovodi najveća imena kubanske muzičke i plesne scene. Za četiri dana trajanja festivala osetićete duh Kube kroz koncerte, šou-nastupe, plesne radionice i žurke.

Sedmi festival „Havana en Belgrado“ održava se od 9. do 12. novembra u Belexpo centru i DKC „Majdan“. I ove godine publiku očekuju dva velika koncerta. U Beograd dolazi najbolji kubanski timba bend na svetu Havana de Primera. Njih je šesnaestoro na sceni, a predvodi ih maestro Alexander Abreu, najsvestraniji kubanski muzičar. Njihova muzika je fuzija fanka, džeza, salse, afro-kubanskog ritma, a svaka pesma je svetski hit.

Drugog dana festivala nastupiće svetski poznati bend Maykel Blanco y su Salsa Mayor. Maykel Blanco je najmlađi muzičar koji je ikada vodio popularan kubanski bend. On je jedan od najtalentovanijih muzičara današnjice, a njegov bend jedan od najbrže rastućih na timba sceni. Njihov cilj je da pokrenu ljude na ples i da osvoje mesto u njihovim srcima. U tome su i te kako uspešni, a to ćete i sami moći da osetite na njihovom prvom koncertu u Beogradu.

Plesni i zabavni program festivala

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, uz gostovanje benda Okilakua, koji će izvoditi tradicionalnu kubansku muziku. Oni dolaze iz Francuske, a predvodnica im je pevačica Martha Galarraga, jedan od najvećih glasova kubanske rumbe.  

Tokom četiri dana trajanja festivala biće organizovane i žurke na kojima će muziku puštati DJ Javier, DJ El Gato Volador i DJ LeoDCuba.

Organizatori ovog festival su svetski šampioni u salsi „Havana Belgrado“, koji su bili gosti emisije eduKOLAŽ. Pogledajte epizodu u nastavku i upoznajte ovu sjajnu ekipu.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime