Održana je beogradska premijera filma „Ana Karenjina, sećanja Vronskog”, kojoj je prisustvovao i veliki ruski reditelj Karen Šahnazarov.

Premijerom filma „Ana Karenjina, sećanja Vronskog” u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu počeo je još jedan bioskopski život jedne od najlepših epskih priča o velikoj ljubavi.

Film koji je pripreman i sniman četiri godine prikazuje iz drugog ugla ljubavnu priču koja je i danas inspiracija mnogima. Radnja filma se odvija u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne bolnice spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom.

Kada sazna za njegov identitet, odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je igra sudbine surova i da mu je baš on spasao život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. „Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine.“

Ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života: šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja, Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom. Vronski se vraća u prošlost i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju. Glavne uloge igraju Elizaveta Bojarskaja i Kiril Grebenšhikov.

Na premijeri filma pojavio se i slavni ruski reditelj Karen Šahnazarov, koji nam je otkrio kako se oseća u Beogradu, po čemu će se ovaj film razlikovati u odnosu na ostale ekranizacije „Ane Karenjine” i da li nove generacije imaju sluha za klasike.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime