On je struju učinio pristupačnom svakom domu. Zahvaljujući njemu imamo hidroelektrane, radio, fluorescentne sijalice, mogućnost daljinskog upravljanja. Koliko zaista znamo o našem velikom naučniku Nikoli Tesli?

U Krunskoj, jednoj od najlepših ulica Beograda, na broju 51 nalazi se prava atrakcija kako za turiste, tako i za domaće posetioce. Kuća koja je nekada bila dom industrijalca i ministra unutrašnjih poslova Đorđa Genčića 1952. godine postala je muzej posvećen jednom od najznačajnijih ljudi za razvoj nauke o elektricitetu.

Muzej Nikole Tesle je najbolja početna stanica za upoznavanje lika i dela genijalnog naučnika. Ova jedinstvena institucija nauke i kulture u Srbiji ujedno je jedina ustanova koja čuva originalnu i ličnu Teslinu zaostavštinu.

Pogledajte emisiju Artefakt posvećenu Muzeju Nikole Tesle, koji iz godine u godinu obara rekorde po broju posetilaca i jedan je od najpopularnijih muzejskih prostora u našoj zemlji. Svakako, izdvojte jedan dan i prošetajte do ovog velelepnog zdanja i sami istražite genijalnost Nikole Tesle.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime