Upis u osnovne škole za školsku godinu 2018/19. trajaće do 31. maja, a u 202 osnovne škole u Beogradu očekuje se da bude upisano između 15.000 i 16.000 prvaka.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine. Očekuje se da od 1. septembra u škole u Srbiji pođe nešto više od 65.000 đaka.

U naredna dva meseca potrebno je da roditelji podnesu zahteve školama koje su spremne za upis, dok naknadni rok za upis počinje 20. avgusta. Zahtevi za upis se predaju kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, a primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove. Potvrde za školu vrtići će uredno izdavati, bez obzira na to da li roditelji imaju dugovanja prema njima.

Budući prvaci će, kao i učenici petih razreda osnovne škole i prvih razreda srednje škole, nastavu imati po reformisanom nastavnom planu i programu.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime