Nevidio – netaknuti dragulj prirode, smešten u opštini Šavnik u Crnoj Gori, ostavio je bez daha članove ekipe emisije Durmitura koji su se upustili u avanturu spuštanja ovim kanjonom.

Kanjon Nevidio je zapravo kanjon reke Komarnice. To je duboki procep u stenama, do čijeg dna sunce ne dopire, pa je otuda i dobio ime – Nevidio ili Neviđbog, kako ga nazivaju stanovnici ovog kraja. I sama reka Komarnica se odjednom gubi u neobično uklesanom ulazu i postaje nevidljiva ljudskom oku.

Nevidio je dugačak oko tri i po kilometra i ima veliki broj tesnaca, kaskada i bukova. Ako ste zaljubljenik u prirodu, imajte na umu da vam je za prolazak kroz Nevidio, osim dobre fizičke kondicije, neophodna i odgovarajuća oprema, a preporučuje se da imate i vodiča. Preko ogromnih stena se prolazi uz naizmenično gaženje vode ili plivanje, obavezno u ronilačkom odelu, zbog hladnoće reke.

Kako izgleda kanjoning u Nevidiju iskusila je ekipa eduTV-a. Kaća i Sale proveli su uzbudljiv dan u kanjonu Komarnice i to možete videti u trećoj turi emisije Durmitura!

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime