Drugi MTB kros Putevi sokola održan je na obroncima Sokolskih planina, a ekipa emisije eduKOLAŽ ispratila je ovu uzbudljivu trku.

MTB kros Putevi sokola prvi put je održan prošle godine na prevoju Proslop. Entuzijasti i ljubitelji planinskog biciklizma, ujedinjeni u ideji da svoj hobi pretvore u takmičenje, krenuli su u realizaciju ovog krosa i time privukli veliki broj posetilaca, čime su uticali na razvoj ciklo turizma u Srbiji i promociju ovog dela naše zemlje.

Na Putevima sokola 2017. vožene su dve staze u tri kategorije, preko Rožnja i prelepih šuma na samoj granici tri opštine – Ljubovija, Krupanj i Valjevo. Ove godine učestvovalo je više od 170 biciklista iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. Bilo im je teško, ali prelepo – panorama i priroda koje ostavljaju bez daha, a pod točkovima usponi i spustovi neizvesni zbog prirode terena i blata. Nakon krosa, najbolji su dobili priznanja i nagrade, a svi su uživali u gozbi koja je posle napornog dana vožnje po Sokolskim planinama bila bogata i jaka.

Ekipa emisije eduKOLAŽ, na čelu sa novinarkom Katarinom Lazarević, prenosi vam atmosferu sa ovog sjajnog krosa. Pogledajte šta su nam rekli organizatori i učesnici trke.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime