Fotografija umetnice Jelene Janković iz Beograda osvojila je prvo mesto u kategoriji Moja planeta na prestižnom konkursu u Rusiji.

Umetnička fotografkinja Jelena Janković iz Beograda ostvarila je veliki uspeh na prestižnom internacionalnom foto-konkursu The Andrei Stenin International Photo Contest 2017, koji se održava u Moskvi.

Dobitnica je prve nagrade u kategoriji Moja planeta, sa fotografijom pod nazivom Selfi kultura. Jelena je do sada sa ovom fotografijom već osvajala prve nagrade na nekoliko značajnih takmičenja u svetu.

„Godina 2016. me podseća na vreme kada je selfi kultura počela da označava naše postojanje: svi treba da saznaju ako smo negde ili ako radimo nešto. Dok iščekujemo potvrdu drugih, propuštamo priliku da uživamo u svetu koji nas okružuje. Fotografija je snimljena na koncertu Massive Attack u Puli, Hrvatska, u avgustu 2016”, kaže umetnica.

Jelena Janković​ je umetnička fotografkinja iz Beograda. Svoj rad počinje kao dokumentarni fotograf, a ljubav prema glumi, plesu i pozornici uvodi je u pozorišnu fotografiju, gde 2010. započinje saradnju s Bitef teatrom i Bitef dens kompanijom, kroz koju aktivno istražuje estetiku plesne fotografije i postaje zvanični fotograf Bitef festivala. Kreativnom timu Nacionalnog ansambla KOLO priključuje se 2015. godine i postaje njihov zvanični fotograf, čime započinje istraživanje pokreta kroz tradicionalnu igru.

Autor je fotografija u više od 30 pozorišnih produkcija. Njene fotografije objavljene su u renomiranim časopisima: Rolling Stone (DE), Professional Photographer (USA), Digital SLR Photographer magazine (UK), fotoMAGAZINE (DE), LensCulture. Do sada je imala šest samostalnih i 18 kolektivnih izložbi. Član je ULUPUDS-a.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime