Najznačajnija ekološka manifestacija u Srbiji – Green Fest održava se od 14. do 17. novembra u Domu omladine Beograda.

Najbolji i najnoviji filmovi o ekologiji i životnoj sredini i ove godine će se naći na repertoaru Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest.

U okviru osmog izdanja festivala biće prikazano osam najznačajnijih dugometražnih filmova koji su obeležili ovu i prethodnu godinu, od čega će šest imati premijeru u Srbiji, kao i najboljih 65 filmova kratkog i srednjeg metra, od čak 1.530, koliko ih je učestvovalo na konkursu festivala.

Festival će biti zvanično otvoren 14. novembra u 20h modnom revijom Green Fashion mladih dizajnera Milice Marinković i Jane Petrović, kao i studenata Fakulteta za modu iz Slovenije.

Za isto veče zakazana je i srpska premijera filma „U poteri za koralom“ (Chasing Coral) reditelja Džefa Orlovskog, koji je osvojio brojne nagrade na festivalima širom sveta, od kojih je najznačajnija nagrada publike na Sandens filmskom festivalu.

Detaljan program možete pronaći na sledećem linku.

Svi dugometražni filmovi će se od ove godine takmičiti za nagradu publike, a glasanje će se vršiti putem zvanične prezentacije festivala.

Prateći program Green Festa

Posetioci festivala će moći da uživaju i u velikom broju izlagačkih postavki mladih i afirmisanih autora iz zemlje i inostranstva.

Deo obrazovnog programa čini i panel-diskusija „Kako postati (zeleni) milioner?“, na kojoj će se razgovarati o rastućim mogućnostima razvoja zelenog i socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Pored toga, biće održano i 20 radionica namenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola na kojima će posetioci učiti kako da budu odgovorni stanovnici Zemlje.

Karte za filmske projekcije se kupuju, dok je ulaz na sve prateće programe besplatan.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime