Serijal besplatnih koncerata Džez za dž počinje 9. septembra u Domu omladine Beograda i predstavlja uvod u Beogradski džez festival.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13h, posetioci će imati priliku da slušaju najbolje domaće mlade džez izvođače: Miloša Čolovića i njegov trio (9. septembar), KK trio Ksenije Kočetove (23. septembar) i našu istaknutu pevačicu Irenu Blagojević sa bendom u specijalnom programu posvećenom stogodišnjici rođenja Ele Ficdžerald (30. septembar).

U skladu sa motom ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – Džez vizije, program nove serije koncerata Džez za dž postavljen je po sličnom principu.

Ovo je uvod u 33. BDŽF, koji se održava od 26. do 30. oktobra i koji će predstaviti velika imena, kao što su Džošua Redman, Doni Mekaslin, Mark Ribo, Jan Lundgren, Mats Eilertsen i drugi.

Ciklus koncerata Džez za dž ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca Beogradskog džez festivala, naročito među mladima. Zato je za kraj ovogodišnjeg ciklusa pripremljena jedinstvena atrakcija kao deo svetske proslave stogodišnjice od rođenja čuvene Ele Ficdžerald – besplatan koncert u njenu čast izvešće jedna od naših najboljih interpretatorki Elinog opusa Irena Blagojević sa bendom.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime