Pozorište lutaka „Pinokio” započelo je pozorišnu sezonu gostovanjem predstave „Maks Metalik” na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta SAMPO 017 u Finskoj.

Maks Metalik se prošetao ulicama Helsinkija i prošao kroz Esplenade park sa svojih pet metara visine i 300 kilograma težine noseći deci Helsinkija poruku prijateljstva. Maks, najveća lutka na svetu, oduševio je stanovnike i posetioce glavnog grada Finske. Ekipa glumaca i animatora, koju čine Ljiljana Živić, Željka Mandić, Zorana Milošakovć-Tasić, Goran Popović, Jovan Popović, Voja Savić i Saša Tomasović, nastupila je uz muziku Velikog gradskog džez orkestra UMO.

Osnivač SAMPO pozorišta je Bojan Barić, diplomirani pozorišni reditelj, koji je završio FDU u Beogradu. Ovo, jedino lutkarsko pozorište u Helsinkiju vode on i njegov sin Ivo, muzičar i glumac. Bojan je osnovao Lutkarski centar, koji finansijski, organizaciono i kreativno podržava lutkarske predstave sa jednim izvođačem.

Na festivalu SAMPO, koji traje do 5. septembra, učestvuje 15 predstava iz šest zemalja – Finske, Slovenije, Češke, Islanda, Srbije i Francuske.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime