Ovih dana u našu prestonicu nakratko se preselila Istra i to u poznati restoran „Šaran”. Na otvaranju Dana istarskre kuhinje našla se i jedna posebna gošća.

Tradicionalno, već sedmu godinu, u zemunskom restoranu „Šaran” održavaju se Dani istarske kuhinje. Ove godine specijalna gošća na otvaranju bila je Jovana Savić, devojčica koja je pre dve godine osvojila srca Beograđana svirajući u Knez Mihailovoj sa ciljem da skupi novac za novu violinu i ode u Veronu na takmičenje. Jovana je uspela u svom podvigu i tada osvojila prvo mesto.

Opština Istra i Istrani zajedno sa restoranom „Šaran” odlučili su da Jovani pomognu u razvoju talenta donacijom za njen budući napredak, ali i odlazak u muzičku koloniju Grožnjan, najpoznatiju na balkanskim prostorima.

Mlada violinistkinja iz Knez Mihailove

Ova talentovana violinistkinja nam je dokazala da ako nešto jako želimo, ne postoje prepreke da to i ostvarimo. Jovanu i dalje možete slušati u samom centru grada. Kako kaže, tamo svira zato što voli da nastupa pred publikom i zato što joj je uvek lepo sa violinom.

Pogledajte kakve je utiske sa ovog druženja Jovana podelila za eduTV i kakvi su njeni planovi za budućnost. Otkrijte i koje sve specijalitete iz Istre ćete moći da probate u „Šaranu” do 5. decembra, do kada traju Dani istarske kuhinje.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime