Čuveni Ruski državni balet iz Sankt Peterburga dolazi u Beograd sa predstavom „Krcko Oraščić“.

Spektakularni balet na ledu sa predstavom „Krcko Oraščić“, u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga, koji je 1967. godine osnovao izvanredni koreograf Konstantin Bojarski, naslednik izuzetne tradicije škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga, biće izveden na sceni Sava centra 6. decembra od 21 čas.

U baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova i drugi.

Na čelu baleta se nalazi umetnički direktor Konstantin Rasadin, zaslužni ruski umetnik i bivši solista čuvenog Marinski baleta i školski drug velikog Rudolfa Nurejeva. Učestvovao je u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

U poslednjih pet godina balet „Krcko Oraščić“ je uspešno izvođen na najbolјim scenama u SAD, Kanadi, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj i Južnoj Americi.

Ne propustite priliku da pogledate ovaj spektakl, protkan vanvremenskom muzikom Čajkovskog.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime