Srpski muzičari iz vodećih svetskih orkestara i kamerni orkestar Muzikon održaće koncert na Kolarcu posvećen najreprezentativnijim delima za gudački orkestar.

U Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, 15. marta, s početkom u 20h, održaće se četvrti po redu koncert sezone Hypercube kamernog orkestra Muzikon – Suite & Serenade.

Posvećen je najreprezentativnijim delima za gudački orkestar. Tema koncerta su gudačke svite i serenada.

Ovom prilikom na koncertu će gostovati srpski muzičari iz vodećih svetskih orkestara – violinistkinja Jelena Ristić iz amsterdamskog Royal Concertgebouw Orchestra, violončelista Nikola Jovanović iz Bamberg Symfonikera i kontrabasista Miljan Jakovljević iz Staatstheater Nürnberga.

Orkestar će izvoditi dela Nilsena, Griga i Čajkovskog, na čelu sa koncert-majstorom Jelenom Ristić.

Program:

Nielsen – Mala svita za gudački orkestar

Grieg – Holberg svita

P. I. Tchaikovsky – Serenada za gudače

Ground Piano – interaktivna instalacija

Pored koncertnog programa, publika će imati priliku da u holu Kolarca vidi i Ground Piano – interaktivnu instalaciju-igricu orkestra Muzikon, koja se sastoji iz džinovskog klavira, po kom se hoda, dok je ispred njega postavljeno platno na koje su projektovana uputstva za sviranje najpoznatijih dela klasične muzike. Ova instalacija se pokazala naročito atraktivnom za najmlađe posetioce koncerata.
Karte po ceni od 800 i 1.000 dinara možete kupiti na biletarnici Kolarca. Za studente važi popust od 50%.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime