„Klikom do samostalnosti – kroz Dečije selo u virtualni svet“ je projekat koji ima za cilj inkluziju mladih iz Dečijeg sela kroz njihovo usmeravanje na internet tržište rada i frilensing kao svojevrstan vid preduzetništva i uspešan model njihovog osamostaljivanja pri izlasku iz sistema socijalne zaštite i smanjenja rizika od vraćanja u isti.

Reč je o onlajn neformalno-obrazovnom programu koji kombinuje različite pristupe i metode poput inovativne pedagogije, e-obrazovanja (MOOC), stručne prakse, mentoringa i IKT-a, sa ciljem da štićenicima Dečijeg sela omogući sticanje praktičnih znanja i veština koje će im povećati mogućnosti za (samo)zapošljavanje na internet tržištu rada i doprineti njihovom uspešnom osamostaljivanju.

Nakon teorijskog dela obuke, 25 mladih iz Dečijeg sela će imati mogućnost da primeni stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koje su članovi partnersko-mentorske mreže, čime će se obezbediti i njihova inkluzija u poslovnu zajednicu. Sve aktivnosti će se odvijati preko onlajn platforme, uz kontinuiranu mentorsku podršku, kako bi mladi stekli iskustvo u radu u virtualnom okruženju i pripremili se za rad na internetu.

Projektom je predviđen i niz pratećih aktivnosti koje imaju cilj da doprinesu inkluziji štićenika Dečijeg sela u širu društvenu zajednicu, poput poseta Startit Centru i Language Clubu Novi Sad, druženja sa uspešnim frilenserima itd.

Volontirajte na projektu „Klikom do samostalnosti”

Ukoliko imate 18 ili više godina, engleski vam je kao maternji ili ste native English speaker koji govori srpski, verujete da se (samo)obrazovanjem može promeniti sve(s)t i želite da steknete novo iskustvo – postanite volonter projekta „Klikom do samostalnosti”. Možete se prijaviti putem sledećeg linka.

Konferencija „Klikom do samostalnosti”

Saznajte kako će dvadesetpetoro mladih u narednih 12 meseci pohađati osnažujuće programe, učiti engleski jezik i otkrivati svet koji im omogućava da jednostavnim klikom osposobe sebe i ponude svoje talente i veštine na svetskom tržištu rada.
Konferencija se održava u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović”, u Sremskoj Kamenici, 27. oktobra, od 11 do 13 časova. Agendu konferencije možete pogledati putem ovog linka.

Popunjavanjem registracione prijave potvrđujete svoje prisustvo na Otvarajućoj konferenciji projekta.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime