U okviru programa Slobodna Zona Junior otvoren je konkurs za Školu dokumentarnog filma za srednjoškolce Free Zone Filmmaker School za školsku 2017/18.

Free Zone Filmmaker School je namenjena srednjoškolcima sa područja grada Beograda i okoline. Izabrani učenici će nakon usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi imati prilku i da snime svoj prvi film.

Polaznici će uz pomoć stručnih mentora na čelu sa voditeljkom škole – koselektorkom filmskog festivala Slobodna zona i nagrađivanom filmskom montažerkom – Jelenom Maksimović proći kroz sve faze stvaranja filma i steći znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2017. do aprila 2018, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Škola počinje sa radom tokom 13. izdanja filmskog festivala Slobodna zona – u subotu i nedelju, 4. i 5. novembra.

Kako se prijaviti na Free Zone Filmmaker School?

Da bi konkurisali, zainteresovani učenici srednjih škola treba da na mejl slobodnazonajr@freezonebelgrade.org pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica reći nešto o sebi) i kontakt-podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, mejl i naziv škole).

Konkurs je otvoren do srede, 25. oktobra, a izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka, 29. oktobra 2017. Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika biće prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2018. godine.

U prethodnih 13 godina postojanja programa Slobodna zona organizovana su tri kampa dokumentarnog filma za srednjoškolce, od kojih je jedan bio i regionalni. Najbolji polaznici ovih radionica snimili su filmove koji su prikazani na festivalima u regionu i u Evropi, a većina je osvojila i mnogobrojne festivalske nagrade.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime