Na takmičenju u kojem je učestvovalo više od 30 dizajnera, titulu najboljeg ponela je srpska dizajnerka Milica Tričković.

Za vreme prestižne Nedelje mode u Parizu, ove jeseni prvi put je organizovan festival Fil Rouge – Festival de Mode Slave, na kojem su se predstavili najbolji dizajneri iz slovenskih zemalja.

Ideja za festival slovenske mode nastala je iz želje da se promoviše što veći broj dizajnera sa ovih prostora koji još nisu imali priliku da prikažu svoj talenat na najprestižnijim Nedeljama mode.

Na poziv čuvenog Donalda Potara, nekadašnjeg generalnog direktora modne kuće Žan Pol Gotje, Serbia Fashion Week je predstavio neke od najboljih srpskih dizajnera kao što su Milica Tričković, Vasilije Kovačev, Sanja Veličković i Ivana Nikolić Stanković.

Na ovom takmičenju, u kojem je učestvovalo više od 30 dizajnera iz različitih zemalja, titulu najboljeg ponela je srpska dizajnerka Milica Tričković.

Kao pobednici festivala, Milici su se otvorila vrata svetske modne scene. U sklopu nagrade dobila je besplatnu modnu reviju u Parizu sledeće godine, poseban članak posvećen njoj u modnom magazinu, učešće u Pariskoj školi mode, sertifikat, ugovor za učešće u Showroomu tokom cele sezone, ugovor sa press agencijom iz Pariza i fotoshooting za katalog.

Kolekcije koje su, takođe, oduševile žiri i publiku bile su kolekcije Ivane Nikolić Stanković i Sanje Veličković. Kao nagradu Sanja je dobila besplatno učešće na Ukraina Fashion Weeku, dok je Ivana dobila trening program na Paris Academy of Art iz oblasti modnog dizajna.

Cilj organizatora bio je da otvori vrata svetske modne scene i manje poznatim dizajnerima istočnih zemalja i na taj način ih lansira među najpoznatije ljude modne scene i predstavi ih kako modnim novinarima i svetskoj modnoj javnosti, tako i velikim kupcima.

Donald Potar, veliki ljubitelj mode slovenskih zemalja, okupio je najveće modne stručnjake u jedinstveni žiri, a počasno mesto pripalo je predsednici Serbia Fashion Weeka, gospođi Svetlani Horvat.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime