Udruženje poslovnih žena Srbije po jedanaesti put je dodelilo nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Titulu „žena zmaj“ ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovane iz cele zemlje.

Na svečanosti održanoj u Madlenijanumu Udruženje poslovnih žena Srbije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, po jedanaesti put zaredom dodelilo je nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Dobitnice nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile dve preduzetnice – Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća Bexing d.o.o. iz Beograda, i Milenca Srećković, suvlasnica i direktorka preduzeća SET d.o.o. iz Šapca.

Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja u kojima su postigle zapažen uspeh. Specijalno priznanje za samozapošljavanje dobila je Natalija Filipović, vlasnica i direktorka preduzeća Čarobni zalogaj iz Niša. Specijalno priznanje za socijalno preduzetništvo dobila je Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka preduzeća Novitas Consult d.o.o. iz Šapca, dok je specijalno priznanje za uspešan zajednički biznis dodeljeno Nađi Jokanović i Nini Milović, suvlasnicama i direktorkama preduzeća Wannabe d.o.o. iz Beograda. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nada Davidovac, vlasnica i direktorka Zelene apoteke Davidovac iz Novog Sada, a za uspešan poslovni model Marina Stanković, vlasnica i direktorka Predškolske ustanove „Meda“ i Centra za defektologiju „Artemida“ iz Niša. Snežana Obradović, suvlasnica i direktorka preduzeća Aleđo d.o.o. iz Borče, dobitnica je specijalnog priznanja za uspešnu poslovnu preorijentaciju.

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 112 žena i mnogima je ovo snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

U emisiji eduKOLAŽ upoznajemo vas za ženama zmajicama“.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime