Kako izgubiti na težini? Evo saveta koje daju eksperti!

  1. Sklonite vagu za hranu

Kontrola porcije nije isto što i merenje. Manje količine hrane ne znače i manje zasićenje. Tu, na primer, grickalice umeju da prevare.

  1. Sakrijte voće

Jasno je da nećete preterivati sa slatkišima, ali poželjno je da budete oprezni i sa voćem. Ono služi kao zamena za čokoladu, tj. kao alternativni izvor šećera.

  1. Operite zube da utolite želju za hranom

Pranjem zuba ili čišćenjem koncem umanjujete želju za hranom. Na ovaj način možete da prevarite organizam, jer ste naviknuti da posle pranja zuba i čišćenja koncem prestajete sa obrocima.

  1. Izbacite iz ishrane pića sa mnogo kalorija

To su: zaslađeni sokovi, gazirana pića, vino, slatka limunada.

  1. Odaberite pravu garderobu

Pronađite i nosite užu garderobu, to će vam omogućiti osećaj zategnutosti i motivisaće vas da nastavite sa treningom.

  1. Jedite krastavce

Napunite bokal vode krastavcima i konzumirajte ovu namirnicu kao užinu ili obrok. Krastavci imaju malu energetsku vrednost i puni su vode, pa zato stvaraju osećaj sitosti. Čuvajte ih u vodi kako bi duže ostali sveži.

  1. Sklonite ostatke hrane

Nakon obroka, ukoliko je nešto ostalo, treba skloniti ostatke hrane u posebnu ladicu u frižideru.

  1. Naspavajte se

San je veoma važan za zdravlje svakog čoveka. Nedostatak sna dovodi do raznih poremećaja, pa tako i do poremećaja u ishrani i težini. San, takođe, utiče na balans hormona, a što su hormoni više u balansu, to ćete lakše kontrolisati težinu.

  1. Balansirajte svoju ishranu

Uparite svoju ishranu sa nečim što je dobro za vas. Želite čips? Uzmite pored toga i činiju povrća. Jede vam se čokolada? Uzmite jogurt uz to. Na taj način konzumiraćete i zdrave namirnice i nećete preterivati sa nezdravim.

  1. Poštujte svoje telo

Vaša dijeta zavisi od fizionomije vašeg tela. Dijete su različite i primenjuju se drugačije u zavisnosti od vašeg tipa organizma. Morate poznavati svoje telo kako biste znali šta možete sa njim da uradite. Razmislite o svom telu, šta na vas najviše utiče, kakve su vam tendencije i kakve rezultate želite.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime