Gost emisije 30 MINUTA bio je Vlastimir Vlasta Velisavljević – legenda srpskog glumišta.

Vlasta Velisavljević ove godine puni 92 godine, a glumom je počeo da se bavi sa 14. Do sad je ostvario oko 350 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu.

Završio je glumu u prvoj klasi kod profesora Mate Miloševića, koji je tada napravio generaciju sjajnih glumaca. Prvo pozorište u kojem je angažovan je „Roda”, davne 1938. godine. Seća se dana kada su glumci nosili specijalne uniforme, po kojima su ih prepoznavali na ulici.

Dobitnik je mnogih priznanja, a najdraža nagrada mu je kada je od svog kolektiva proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Vlasta je svedok istorije ne samo teatarske scene u zemlji nego i rodnog Beograda, Drugog svetskog rata i zatočeništva na Golom otoku.

Između ostalog, sa Dejanom Jelačom razgovarao je o kultnoj predstavi „Buba u uhu”, koja se igrala više od 40 godina i ušla u istoriju, otkrio je šta ga čini vitalnim čovekom vedrog duha i zašto ga nervira procedura za starije osobe koje žele da obnove vozačku dozvolu. Ne propustite priliku da pogledate intervju.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime