Od 28. oktobra do 3. novembra u Beogradu se održava 42. Beogradska nedelja mode, i to na nekoliko lokacija u prestonici.

Na ovogodišnjem Belgrade Fashion Weeku biće predstavljene kolekcije priznatih autora i mladih dizajnera, a posetioce očekuju i ugledni gosti iz inostranstva, društveno odgovorne akcije, izložbe, kao i nagradni konkursi.

Najuticajniji modni projekat jugoistočne Evrope, Belgrade Fashion Week, odavno važi za jedan od najvažnijih modnih događaja ne samo u Evropi već i u svetu. Prireme za FW traju tokom cele godine, a iza jedne revije stoje višemesečni rad i posvećenost.

Detaljan program možete pronaći na zvaničnom sajtu belgradefashionweek.com.

Prateći program 42. Belgrade Fashion Weeka

Ovogodišnja manifestacija posebno ističe edukativni projekat „Jači od straha“, koji je nastao sa ciljem podizanja svesti o malignim bolestima u Srbiji i posvećen je borbi protiv karcinoma.

Organizatori predstavljaju i Fashion Award – regionalno takmičenje za neafirmisane dizajnere, studente, diplomce i postdiplomce modnog dizajna koji žele da osvoje svet mode.

Biće proglašen i pobednik konkursa za mlade modne fotografe, koji će biti nagrađen samostalnom izložbom fotografija.

Ekipa eduTV-a prisustvovala je svečanom otvaranju. U okviru prve večeri svoje kolekcije prikazali su Aleksandar Protić, Doda Komad, Sonja Jocić, Lili Tejlor, Marko Glavinić i Ana Trošić Trajković.

 

 

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime