Pod sloganom Epic Trip, od 22. do 30. septembra održaće se 51. Bitef. Festival će otvoriti predstava Olimp: u slavu kulta tragedije, koja traje 24 sata bez prekida.

                                                                                                                    

Tokom devet dana trajanja festivala Beograd će biti prestonica svetskog pozorišta. Predstave koje će publika moći da pogleda u okviru selekcije glavnog programa na ovogodišnjem festivalu dolaze iz Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Irana, Nemačke, Švajcarske i Srbije.

Komad Olimp: u slavu kulta tragedije, proslavljenog belgijskog reditelja Jana Fabra, svečano će otvoriti 51. Bitef, 23. septembra u Sava centru od 18 časova. Predstava u kojoj učestvuje 27 vrhunskih plesača, glumaca i performera iz različitih zemalja tretira rođenje tragedije u svojoj fundamentalnoj formi i traje 24 sata bez prekida. Imajući u vidu da je predstava, ipak, psihofizički zahtevna, organizatori će omogućiti gledaocima da spavaju i da se odmore tokom noći u foajeima Sava centra. Svi gledaoci će dobiti pečat ili narukvicu pri ulasku u salu, tako da će moći da ulaze i vraćaju se kad god požele.

Prateći program ovogodišnjeg Bitefa čine: razgovori sa autorima, Showcase, Bitef polifonija, Bitef biblioteka, tribine, kao i mnogobrojne after ten žurke.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime