FEDIS, jedinstvena manifestacija ove vrste u regionu koja slavi, promoviše i nagrađuje igrani televizijski program, održava se 17. i 18. oktobra u Beogradu.

Sedmi međunarodni Festival domaćih igranih serija FEDIS održaće se 17. i 18. oktobra u hotelu Zepter na Terazijama i Domu omladine Beograda.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja promoviše i nagrađuje igrani televizijski program, učestvuje osam serija iz Srbije: Sumnjiva lica, Santa Maria della Salute, Selo gori, a baba se češlja, Vojna akademija, Ubice moga oca, Andrija i Anđelka, Nemoj da zvocaš i Komšije, kao i serije Gorčilo iz Crne Gore i Zlatni dvori iz Hrvatske.

Festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, a biće dodeljene i nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par, kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji. Takođe, biće uručena nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen Nelly čokoladni party za sve učesnike.  

Drugog festivalskog dana, u Velikoj sali Doma omladine Beograda, održaće se svečana ceremonija proglašenja pobednika i dodela nagrade Zlatna antena u 12 kategorija, na osnovu mišljenja stručnog žirija: najbolja TV serija, najgledanija TV serija, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji glumacki par, najbolja režija, najbolji scenario, najbolja fotografija, najbolji kostim, najbolja montaža i najbolja muzika.

Generalni pokrovitelj festivala je fabrika konditorskih proizvoda Nelly iz Loznice a prijatelji Festivala SOKOJ, Knjaz Miloš, Zepter i Dom omladine Beograda.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime