Da li se i vama, kao i mnogim ljudima na svetu, dogodilo da vam profil na Facebooku bude banovan na nekoliko dana? Male su šanse da su vam blokirali nalog bez ikakvog razloga, a mnogo verovatnije da ste prekršili neka pravila korišćenja.

Facebook se prilikom sankcionisanja najviše oslanja na prijave koje stižu od drugih korisnika. Pa tako, ako neko prijavi da ste postavili neki neprikladan sadržaj, Facebook će vas upozoriti da ga obrišete. Ako to ne uradite, vaš profil će biti blokiran na jedan ili više dana, a ako se takav prestup ponovi, uslediće nova kazna, koja traje još duže.

Ukoliko želite da imate profil na Facebooku, i dalje najpopularnijoj mreži kod nas, saznajte koje su to stvari zabranjene na ovoj društvenoj mreži i zbog kojih vaš profil može biti blokiran.

  1. Isto ime kao poznata ličnost

Facebook može da vas blokira ukoliko delite ime sa poznatom ličnošću. Prema politici ove društvene mreže, zabranjeno da se osoba lažno predstavlja kao poznata ličnost. Nažalost, čak i ljudi koji dele ime sa nekim poznatim, mogu biti optuženi za to.

  1. Članstvo u previše grupa

Facebook je uvek u potrazi za spam nalozima, pa tako možete biti blokirani ukoliko ste previše aktivni, posebno ako se učlanite u previše grupa.

  1. Previše postova

Previše statusa, komentara i deljenih linkova, takođe, dovode do blokiranja na ovoj društvenoj mreži.

  1. Fotografije dece

Ukoliko Facebook tim proceni da je fotografija deteta koju ste podelili na bilo koji način neprimerena, blokiraće vam nalog.

  1. Lažne godine

Facebook nije dozvoljen za osobe mlađe od 13 godina. Ukoliko se otkrije da je korisnik mlađi od propisanih godina, nalog se blokira.

  1. Uznemiravanje drugih korisnika

Facebooku ovakve stvari nimalo nisu smešne. Jedan momak iz Kanade je 2008. poslao 4 miliona poruka korisnicima Facebooka, nakon čega ga je kompanija tužila i dobila spor – zabranjen mu je pristup ovoj mreži.

  1. Previše zahteva za prijateljstvo

Slanje previše zahteva za prijateljstvo vam može blokirati profil, pa čak i da ste najpopularnija osoba na svetu.

  1. Previše poukova

Opcija Poke je izgubila na popularnosti, ali ako previše puta poukujete, odnosno bocnete nekoga, Facebook vas može privremeno blokirati.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime