Ambasada Švajcarske u Srbiji uputila je poziv mladim vizuelnim umetnicima za učešće na izložbi „Privatna vrednost”.

Ambasada Švajcarske u Srbiji uputila je otvoren poziv mladim vizuelnim umetnicima u Srbiji. Radovi najviše pet umetnika će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, u periodu od kraja maja do kraja jula 2018. godine.

Kroz temu izložbe „Privatna vrednost” umetnici mogu da predstave ličnu ispovest, životno okruženje ili lični prostor ispunjen poznatim predmetima ili svakodnevnim događajima. „Privatna vrednost”, na prvi pogled racionalna, može da postane iracionalna kroz stvaranje paradoksalnog umesto društveno prihvatljivog sveta. Umetnička dela mogu biti slike, fotografije, video-snimci, postavke, skulpture (i u unutrašnjem i u spoljnom prostoru).

Učesnici ne treba da budu stariji od 30 godina i moraju imati ostvaren boravak u Republici Srbiji od najmanje tri godine. Prijave će ocenjivati profesionalni žiri.

Svaki umetnik koji bude izabran za učešće u izložbi dobiće 500 evra u gotovini, kao pomoć za pripremu radova. Među umetnicima čiji radovi budu izloženi žiri će izabrati pobednika, koji će osvojiti specijalnu nagradu u iznosu od 2.500 evra.

Za učešće treba poslati JEDAN dokument u PDF formatu, koji treba da sadrži pet radova, uključujući naslove, vrste, dimenzije, godinu nastanka dela, biografiju umetnika i njegovo pismo (maksimalno 300 reči).

Rok za prijavljivanje je 25. mart 2018. Prijave treba poslati na bel.vertretung@eda.admin.ch, a u naslovu mejla napisati „Za izložbu Privatna vrednost”.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime