Četvrto izdanje Međunarodnog ArtLink festivala mladih talenata u oblasti klasične muzike održava se poslednje nedelje septembra i prve nedelje oktobra – pod sloganom Na putu do zvezda.

Festival počinje 25. septembra koncertom violiniste Stefana Milenkovića, na kome će izvesti Vivaldijeva Četiri godišnja doba zajedno sa ArtLink mladim virtuozima. Sa njim će iste večeri u izvođenju Bahovog Duplog koncerta za dve violine nastupiti Una Stanić, laureat ArtLink nagrade.

Dan kasnije, pijanista Pavle Krstić, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik 2016. godine, nekadašnje čudo od deteta, a sada student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, promovisaće svoje CD izdanje resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Prvi put u programu ArtLink festivala biće organizovano i jedno džez veče. Poslednjeg dana septembra predstaviće se sjajni domaći mladi džez muzičari, uz nemačkog džez pijanistu Klausa Rejbela.

U nedelju, 1. oktobra, u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine festival nudi zanimljiv program uz slobodan ulaz – matine koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine i program kamerne muzike.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom Na putu do zvezda i svojom doslednom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, ArtLink festival u utorak, 3. oktobra, predstavlja Fedora Rudina, francusko-ruskog violinistu, jednog od najnadarenijih mladih koncertnih solista današnjice i dobitnika prvih nagrada na prestižnim violinskim takmičenjima Anri Marto, Rodolfo Lipicer i Aram Hačaturjan. Na ovom koncertu nastupiće sa programom francuske muzike, u pratnji pijaniste Pavla Krstića.

Festival će 8. oktobra zajedničkim koncertom zatvoriti trenutno najtraženiji čelista na svetu Ištvan Vardai i ArtLink mladi virtuozi. On će u sklopu ArtLink festivala, pored koncerta, održati i majstorske radionice.

U okviru festivala biće održana i serija predavanja i majstorskih radionica za najmlađu publiku, koja će kroz ove programe imati priliku da se upozna sa umetnicima i načinom sviranja pojedinih instrumenata, kao i sa repertoarom koji će se izvoditi na festivalu. Ulaznice su u prodaji na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Kolarčeve zadužbine.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime