Da li ste znali da se u mračnim dubinama Zemlje astronauti spremaju za život u svemiru?

Projekat CAVES 2016 je za potrebe istraživanja pećina okupio 6 astronauta iz Kine, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Španije i Rusije. Oni su proveli šest noći u pećinama Sardinije u Italiji, kako bi istraživali podzemni svet i pripremali se za život u kosmosu.

Možda ne biste pretpostavili, ali pećine i svemir imaju puno toga zajedničkog – pre svega mračno i neuobičajeno, „vanzemaljsko” okruženje. Kretanje kroz pećine i penjanje uz njihove zidove verno dočarava istraživačima kako bi izgledala jedna šetnja svemirom.

Eksperimenti u utrobi Zemlje

Tokom ovog projekta astronauti saznaju kako izgleda rad u multikulturalnim timovima; savladavaju tehnike liderstva i donošenja važnih odluka u kritičnim situacijama, sa ciljem da unaprede sebe i svoje veštine.

Istraživači i astronauti svake godine zadiru sve dublje u Zemlju kako bi obavili i neke veoma interesantne naučne eksperimente. Šta su otkrili u podnožju Sardinije, gde su kampovali, kako su spavali, šta su jeli i kakve utiske nose sa ovog istraživanja, otkrili su nam u svojim video dnevnicima. Ne propustite priliku da ih pogledate!

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime