U Domu omladine Beograda 1. novembra održava se Belgrade Test Conference.

Digitalna revolucija ili treća industrijska revolucija podrazumevala je prelazak iz analogne i elektronske u digitalnu tehnologiju još osamdesetih godina prošlog veka. Tehnološki napredak i era digitalnih i pametnih aparata znatno su uticali na razvoj IT zajednice. Za funkcionisanje svih tih uređaja neophodan je softver. Da bi softver bio funkcionlan, potrebno je vršiti testiranja i automatizaciju.

Oblast testiranja softvera postala je aktuelna i na našim prostorima. Beograd se prošle godine upisao na mapu događaja koji se bave ovom tematikom i ove godine će biti domaćin još jedne test konferencije.

Cilj Belgrade Test konferencije je da okupi potencijalne i postojeće junior programere i testere, i da kroz interaktivan i edukativan program informiše početnike o trendovima i tehnologijama u oblasti testiranja softvera i pruži im praktično iskustvo.

Šta posetioci konferencije mogu da očekuju?

Značaj ovakve konferencije je izuzetno važan jer okuplja mlade ljude i oplemenjuje IT zajednicu koja je u Srbiji sve veća i bogatija. Belgrade Test Conference tim će ove godine imati čast da ugosti iskusne predavače, a neki od njih su Baris Sarialioglu, Kamila Mrozek, Dzmitry Humianiuk i Vadzim Zubovich.

Predavanja i teme su idealni za junior testere i programere (koji imaju od jedne do četiri godine radnog iskustva) tester trek, dok je starter trek prilagođen za početnike u ovoj oblasti, kao i za one koji žele da se bave testiranjem u budućnosti.

Agendu konferencije možete videti na zvaničnom sajtu bg-testconference.rs.

Milena Vujošević Janičić, docent na Katedri za računarstvo na Matematičkom fakultetu, objasnila nam je zašto je testiranje softvera tako značajno, a Katarina Šonjić i Filip Vujić iz BG Test Conference su nam otkrili šta sve posetioci mogu da očekuju 1. novembra u Domu omladine.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime