Akcija Bitka za znanje se uspešno nastavlja na teritoriji Školske uprave Čačak. 

U okviru akcije Bitka za znanje u OŠ „Preljina“ organizovana je podela mBot robota za 8 osnovnih škola na teritoriji Školske uprave Čačak, koje su se prijavile za učešće u ovom edukativnom programu. Po set od 5 robota, edukativnih alata koji služe za učenje programiranja i kodiranja, dobile su i OŠ „Sveti Sava“ iz Kosovske Mitrovice i OŠ „Leposavić“.

Projekat KODigranje, koji je sastavni deo akcije Bitka za znanje, sprovodi Fond B92, a donaciju za kupovinu robota za pomenute škole obezbedila je kompanija British Motors.

Nakon uručenja donacija, nastavnicima i učenicima je održana obuka za korišćenje mBota u nastavi. Događaju su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Uključujući današnju donaciju, do sada je obezbeđeno 1.770 robota za ukupno 354 osnovne škole, a trenutno se nešto više od 200 zainteresovanih škola nalazi na „listi čekanja“. Organizatori akcije pozivaju sve potencijalne donatore, društveno-odgovorne kompanije, da se priključe akciji kako bi omogućili đacima da se već tokom osnovnoškolskog uzrasta motivišu za zanimanje budućnosti.

Više informacija dostupno je na sajtu bitkazaznanje.rs.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime