Pogledajte neke od citata jednog od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva Nikole Tesle, čoveka koji je izumeo 20. vek. U nastavku teksta pogledajte epizodu Velikih umova, posvećenu ovom srpskom velikanu.

Svi smo mi jedno. Ljudi su međusobno povezani nevidljivim silama.

Čovek je rođen da radi, trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti.

Širenje civilizacije se može uporediti sa širenjem vatre. Prvo je to tiha iskra, a onda podrhtavajući plamen, a onda moćni požar koji postaje sve jači i brži.

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.

Ja se ne bavim proricanjem, nisam gatara, ne proričem ljudima sudbinu i nisam izumitelj. Ja otkrivam. Ja sam otkrivač principa koji postoje.

Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu.

Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.

Mir u svetu može doći samo kao prirodna posledica univerzalnog prosvetljenja.

Vaša mržnja pretvorena u električnu energiju mogla bi osvetljavati gradove i gradove.

Od svih „sila trenja”, ona koja najviše usporava ljudski napredak je neznanje, ono što Buda naziva „najveće zlo u svetu”.

Dar mentalne energije dolazi od Boga, vrhunskog bića, i ako mi koncentrišemo naše misli o toj istini, postajemo skladni sa ovom velikom moći. Moja majka me je naučila da treba svu istinu tražiti u Bibliji.

Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim.

Veliki umovi: Nikola Tesla

U epizodi emisije Veliki umovi koju možete pogledati u nastavku teksta razotkrivamo manje poznate činjenice o Nikoli Tesli. Saznajte kako je naš genijalac došao do nekih od svojih mnogobrojnih otkrića, kako je došlo do rivaliteta sa Edisonom i zašto nije želeo da primi Nobelovu nagradu, gde su završila Teslina dokumenta nakon njegove smrti i još mnogo toga.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime