Takmičenje CodeCraft održava se u Start up centru Elektronskog fakulteta u Nišu, sa ciljem da promoviše programersku struku i da uputi sve zainteresovane za ovu oblast u aktuelne tehnologije, kao i u potrebe firmi i tržišta.

Niški ogranak Udruženja studenata elektronike Evrope – EESTEC od 16. do 21. oktobra održava takmičenje programera CodeCraft. Cilj ovog takmičenja je da okupi mlade, talentovane, ambiciozne i kreativne studente i srednjoškolce kako bi promovisao programersku struku među mladima, ali i među lokalnom populacijom.

Ovaj događaj će se sastojati iz dva dela – takmičarskog i edukativnog. U okviru takmičarskog dela 30 timova od po tri člana će se nadmetati u kreiranju što funkcionalnijeg softverskog rešenja na temu koja će im biti saopštena na samom početku događaja. Tri najbolja tima biće nagrađena.

U okviru edukativnog dela događaja svi zainteresovani će moći da prisustvuju otvorenim predavanjima, gde će biti u prilici da otkriju novosti iz IT sektora, upoznaju profesore, predstavnike kompanija i iskusne programere, i saznaju kakve su potrebe firmi i tržišta.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime