Lana Miletić, desetogodišnja devojčica iz Beograda, dobitnica je likovne nagrade na svetskom dečjem konkursu, 19. Kanagawa Biennial World Chidren’s Art Exhibition u Japanu. O kakvom je uspehu reč govori podatak da je Lanin crtež izabran među 25,000 radova iz 87 zemalja sveta!

Likovni rad pod imenom „Podvodni svet“, rađen u kombinovanoj tehnici tuš- tempera, biće izlagan širom Japana sve do marta 2018. Sa još devetnaest radova ova izložba promovisaće internacionalnu razmenu i globalno razumevanje kroz dečje crteže.

Domaćini  Bijenala u Kanagavi, prepoznali su u ovoj devojčici mladog umetnika čije snove i kreativnost treba podsticati i negovati. Talentovana Lana je  već sada mnogo učinila da se bolje razumeju i približe različite kulture  širom sveta. Do sada je učestvovala na konkursima u Meksiku, Poljskoj, Kini a u zemlji je imala četiri izložbe sa svojim vršnjacima, malim slikarima.

Pored likovne umetnosti Lana se bavi baletom i hip-hopom, pohađa škole jahanja i plivanja, predano uči engleski, objavljuje pesme a voli i šah.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime