U svetu se 17. avgusta obeležava Dan crnih mačaka i tim povodom će u beogradskim lokalima biti organizovano posebno Mjau druženje.

Veliki broj ljudi i dan-danas veruje da će ih, ukoliko im crna mačka pređe put, uskoro zadesiti neka nesreća. Naravno, povezivanje crnih mačaka sa lošom srećom nije ništa drugo do sujeverje.

Vlasnici crnih mačaka se svakako ne bi složili da one donose neseću, kao ni svi oni koji su čuli priču o Borisu – crnom mačku koji je osvojio srca stanara Zvezdare.

Ovaj mačak je doveden sa Kosova, gde je još kao mače preživeo obračun sa čoporom pasa. Tako je i dobio ime Boris. Udomljen je, ali kada su se njegovi vlasnici selili u Ameriku, morali su da ga ostave drugoj porodici. Izgleda da se ta porodica nije dopala Borisu, pa je otišao do kafića Rooster u Vranjskoj ulici i rešio da tu ostane. Postao je legenda Zvezdare, a čak ima i svoju Facebook stranicu. Slobodan, vlasnik lokala, u svojoj bašti na Lionu, osim Borisa, hrani još dva mačka. Ko ne bi voleo da uz omiljeni koktel ili kafu snizi nivo stresa družeći se u pet friendly objektu sa krznenim ljubimcima?

Mjau druženje

Zahvaljujući Slobi i neverovatnim pričama o mačku Borisu, Cicku i najmlađem Makiju, u Rooster baru je nastala ideja o Mjau druženju. Povodom Međunarodnog dana mačaka, 8. avgusta, brojni ugostiteljski objekti učestvovali su u ovoj akciji, s ciljem da se pruži pomoć životinjama.

Ovakvo druženje biće održano i 17. avgusta, na Dan crnih mačaka. Mjau druženje podržavaju: Rooster caffe & cocktail bar, Franš, FABRIKA, pet friendly frizerski saloni Češalj i Makaze i Paolla Hairstyle, pansion za mačke Šapica 011, Udruženje Beta Beograd, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd. Ovi ugostiteljski objekti podržali su i akciju Slatko druženje. Posetite neko od ovih mesta i provedite prijatno druženje sa ljubimcima.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime