Ovog leta će se u Beogradu potpuno besplatno slaviti i promovisati umetnost Fakultet savremenih umetnosti poklanja vam najbolji umetnički događaj sezone.

Dani savremenih umetnosti, koje organizuje FSU, ove godine počinju u utorak, 28. maja, velikom žurkom u Dorćol Platzu. Publiku očekuje još mnogo uzbudljivih događaja – premijera filma „Metronomski um”, pozorišne predstave u Narodnom pozorištu i JDP-u i izložba studenata likovnih umetnosti i dizajna.

Ulaz na sve događaje potpuno je besplatan i sve što je potrebno jeste da se prijavite i obezbedite svoje mesto na najzanimljivijem kulturnom događaju ovog leta. Da obezbedite besplatnu ulaznicu, prijavite se ovde.

U Dorćol Platzu čeka vas sjajna zabava i bogat umetnički program. Sve počinje u 18 časova, kada će pobednicima Velikog konkursa za srednjoškolce kreativce biti dodeljene nagrade, a nastavlja se premijerom filma „Metronomski um”, studenata druge godine produkcije sa FSU, u kome glume Tihomir Stanić, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Nebojša Milovanović, i to kao glavne uloge.

Posle filma čeka vas žurka uz bend i di-džeja – publiku će zabavljati bend učenika Savremene gimnazije „Gimnazijalci”, a muziku će potom puštati i di-džej Srđan.

Studenti FSU u Narodnom pozorištu i JDP-u

Ovog juna imaćete priliku da studente glume sa FSU gledate u predstavama koje izvode na scenama Narodnog i Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Predstave će se igrati od 15. do 21. juna, a detaljnije se možete informisati ovde.

Velika izložba radova studenata slikarstva i dizajna na FSU

Fakultet savremenih umetnosti otvoriće vrata za sve zainteresovane 14. juna, od 19 časova, kada se svečano otvara godišnja izložba radova studenata slikarstva i dizajna. Nakon svečanog otvaranja, posetioci će moći da uživaju u dobroj muzici uz di-džeja.

Svi oni koji žele da pogledaju radove studenata FSU moći će to da urade do kraja leta na FSU (Svetozara Miletića 12), od 9 do 17 časova, svakog radnog dana.

FSU – najbolje mesto da razvijaš svoj umetnički talenat

Fakultet savremenih umetnosti ima tradiciju dugu 20 godina. Do danas formirao je veliki broj uspešnih i priznatih umetnika.

Studenti mogu da biraju između devet studijskih programa: Likovne umetnosti, Dramske umetnosti – Glumu, Grafički dizajn, Game Art, Dizajn enterijera, Modni dizajn, Menadžment umetničke produkcije i medija, Muzičke komunikacije, Primenjene medije i kreiranje sadržaja ili Kreativni biznis.

Onima koji žele da nastave da se usavršavaju na raspolaganju su master i doktorske studije. Nastavni program kreiran je tako da studenti uspešno povezuju tradicionalne umetničke metode sa najsavremenijim dostignućima u tehnologiji i tako stvaraju dela koja idu u korak sa vremenom, a ujedno postaju i konkurentni na tržištu rada.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime