Zvanični početak HYPERCUBE koncertne sezone zakazan je za 30. novembar, kada će u Kolarčevoj zadužbini biti izvođena dela Antonjina Dvoržaka i Edvarda Griga.

HYPERCUBE, prva koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon, zvanično će biti otvorena 30. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca izvođenjem dela Antonjina Dvoržaka i Edvarda Griga, uz Aleksandru Stojiljković kao koncert-majstora.

Ovaj koncert donosi dela kompozitora nacionalne škole Norveške i Češke. Zamišljen je kao osećajno iskustvo muzičkih karaktera i izrazitosti muzičkog jezika kompozitora, kao i elemenata koje definišu karakterističnosti podneblja iz kojih su kompozitori potekli. Prvi deo koncerta je rezervisan za stvaralaštvo Griga pa će posetioci imati priliku da čuju gudački kvartet ge-mol u izvedbi gudačkog orkestra, dok je drugi deo koncerta posvećen stvaralaštvu Dvoržaka i jednom od najistaknutijih dela za gudački orkestar, serenadi za gudače.

Naredni, novogodišnji koncert, zakazan je za 24. decembar, kada će sa Muzikonom nastupiti i istaknuti violinista Miloš Petrović, koji je ujedno i stalni koncert-majstor orkestra.

Promotivni kompleti karata sa 20% popusta za seriju koncerata, kao i karte za pojedinačne koncerte, mogu se kupiti na biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca. Informacije o orkestru, sezoni i pojedinačnim koncertima mogu se naći na sajtu muzikon.co.rs.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime