U saradnji sa Bitef teatrom delimo dva puta po dve karte za predstavu „Severoistok”, koja će biti izvedena u četvrtak, 26. aprila, od 20h.

Komad „Severoistok” je nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno pozorište. Teroristi su zarobili 900 gledalaca rodoljubivog spektakla „Nordost” i zahtevali da Rusi povuku svoje trupe iz mesta Grozni.

U centru predstave su Čečenka, Ruskinja iz publike i Letonka koja je spasavala žrtve. One iznose svoja potresna sećanja i ponovo ih proživljavaju.

Zura je čečenska „crna udovica”, teroristkinja. Tamara, latvijska lekarka, čiji je suprug izvršio samoubistvo nakon ratovanja u Čečeniji. Olga je računovođa, konačno sa suprugom i ćerkicom u pozorištu. Njihove istorije se prepliću u vihoru tragičnih terorističkih sati opsade.

Komad Torstena Buhštajnera režirala je Jana Maričić. U predstavi igraju Katarina Žutić, Jovana Gavrilović i Milica Janevski, scenografiju potpisuje Jasmina Holbus, kostimografiju Adrijana Pajić, a muziku Božidar Obradinović.

Susret sa Torstenom Buhštajnerom u Bitef teatru

Pisac komada Torsten Buhštajner će nakon ovog izvođenja posetiti Bitef teatar, gde će biti održan razgovor sa njim. Razgovor moderira Jelena Bogavac.

Prve dve osobe koje nam pošalju mejl na office@edutelevision.com osvojiće po dve karte za ovu predstavu.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime