U okviru završnog programa obeležavanja jubileja – 100 godina bilateralnih diplomatskih odnosa između Srbije i Švedske, Ambasada Švedske dovodi u Beograd dve izuzetne gošće iz Stokholma, koje će sa beogradskom publikom podeliti svoja iskustva, ideje i perspektive.

Helen Larson Puset, nekadašnja savetnica za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, posebno za ovu priliku ponovo dolazi iz Stokholma i u okviru događaja Dialogue Club vodiće nas kroz dve zanimljive teme: mediji u savremenom dobu, njihova odgovornost i potencijal i učešće novih generacija u kreiranju javnog mnjenja i budućnosti društva.

Helen Larson Puset, tokom svog višegodišnjeg mandata u Srbiji, pokrenula je i podržala brojne teme dragocene za domaću kulturnu, umetničku i kreativnu scenu, poput uloge muzeja u društvu i prava dece na kulturu i obrazovanje. Takođe, osnaživala je kulturnu razmenu kako kroz saradnju profesionalaca iz ove dve zemlje, tako i kroz umetničke rezidencije. Kroz to su ojačane inicijative poput „Create in Residence” Nove Iskre i Krokodila, saradnja sa Centrom za razvoj kulture dečjih prava C31, kao i „Kreativno mentorstvo”.

Program Dialogue Cluba

Prvi Dialogue Club će se održati 29. novembra u Kulturnom centru „Grad” (Braće Krsmanović 4) i sastojaće se iz dva jednočasovna razgovora, koja će Helen Larson Puset moderirati. Učesnice su: Gunila Sinstrand, Tamara Skrozza, Linda Skugsbi, Sanja Kljajić. Razgovori će biti na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesto putem ovog linka, najkasnije do nedelje, 26. novembra.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime