Siromaštvo svakodnevno dovodi do stresnih situacija, a kao posledica se javlja smanjena inteligencija, tvrdi za linkTV profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Branimir Nestorović

Da je stres uzročnik mnogih bolesti, ali i posledica raznih psihičkih stanja, već svi dobro znaju.

Uprkos opštem ubeđenju da je stres najčešće u vezi sa menadžerskom profesijom, načelnik Odeljenja za pulmologiju i alergologiju Univerzitetske dečje klinike „Tiršova”, dr Bane Nestorović, obrazlaže zašto je stres ipak više u vezi sa nemaštinom.

U svojoj autorskoj emisiji „Zdravo sa profesorom Nestorovićem”, koja se emituje na linkTV.rs, jedinstvenoj internet televiziji u Srbiji i regionu, on ističe da je stres bolest hroničnog siromaštva.

Profesor Nestorović smatra da se loše materijalno stanje, osim što uzrokuje stres, negativno odražava i na inteligenciju, te je čak i smanjuje, jer je razvijanje kreativnosti i inteligencije uz konstantne egzistencijalne probleme dosta teško.

Da dr Bane ne zastupa uvek opšteprihvaćene stavove, već one iza kojih stoje čvrsti argumenti, dokazuje i u ovoj epizodi svoje emisije, koju vam preporučujemo da pogledate.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime