Dušan je počeo da crta sa samo dve godine, a danas sa svojih petnaest izrađuje prava remek-dela koja oduševljavaju ceo svet.


Fasciniran životinjskim svetom, posebno onim koji više ne postoji, i pre nego što je naučio da čita i piše, Dušan Krtolica je poželeo da napravi enciklopediju praistorijskih životinja.

Svoj projekat je završio pre dve godine, sa 13 godina, i na ovogodišnjem Sajmu knjiga konačno je predstavio svoju enciklopediju, nesvakidašnji priručnik koji je napisao i fantastično ilustrovao. Ova izuzetna knjiga je njegov lični doprinos najmističnijoj od svih nauka paleontologiji.

Kako je nastala Enciklopedija praistorijskih životinja?

Dušan poseduje vanserijski talenat za crtanje, koji svakodnevno neguje, a oduševljava i svojim znanjem o životinjama i geološkim periodima u kojima su one živele. Da bi napisao i ilustrovao ovu enciklopediju, pročitao je svu stručnu literaturu na srpskom i engleskom jeziku koja mu je bila dostupna, kao i udžbenike koji se koriste na brojnim svetskim univerzitetima.

O ovom talentovanom mladom momku pisao je čuveni Huffington Post, a mnogi svetski mediji preneli su da se pojavio novi Direr u Srbiji. Na poziv iz Hongkonga, Dušan se našao među deset najperspektivnijih mladih umetnika iz celog sveta čiji su radovi oslikani na vozilima, koja kao pokretne galerije kruže ulicama ovog grada u cilju približavanja umetnosti građanima.

Dušan nam je u emisiji Edukacija otkrio šta sadrži njegova enciklopedija i kako je nastala.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime