eduTV je ove godine bio gost jedne od najvećih medijskih konferencija na svetu – GEN Summit. Ova međunarodna konferencija posvećena medijskim inovacijama održana je po sedmi put.

GEN Summit je okupio više od 750 urednika i novinara, direktora medija i medijskih inovatora iz preko 70 zemalja sveta. Tokom tri konferencijska dana, pod sloganom  „Od post-istine do virtuelne realnosti: kako organizovati budućnost medija”, razgovaralo se o budućnosti novinarstva u kontekstu novih tehnologija, novih medijskih platformi i praksi, kao i izmenjenog i brzorastućeg digitalnog okruženja.

Na programu je bilo 16 master klasova i više od 30 panel sesija, sa 90 izlagača i predavača, među kojima su bili: Martin Baron (Washington Post), Ben Smith (BuzzFeed), Timothy Garton Ash (Univerzitet Oxford), Richard Gingras (Google), Samuel Burke (CNN), Tony Emerson (Microsoft), Amanda Farnsworth (BBC News), Philipp Hengl (Twitter) i Campbell Brown (Facebook).

Ekskluzivitet ovogodišnjeg GEN Summita bilo je dodeljivanje nagrada Data Journalism Awards. Nagrađene su najbolje priče, istraživanja, projekti i aplikacije nastale kao rezultat inovativnog data novinarstva.

Naša želja je bila da saznamo nešto više o aspektima VR tehnologije i njenoj upotrebi u medijima. Iskoristili smo priliku da sa stručnjacima porazgovaramo i o značaju društvenih mreža i njihovom uticaju na medije i novinarsku profesiju. U videu u nastavku pogledajte šta je sve eduTV zabeležio na konferenciji.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime