Nakon pet meseci eksperimentisanja, Facebook je ukinuo Explore Feed, opciju koja je, čini se, bila osuđena na propast od samog lansiranja.

U svega šest država u svetu, među kojima je i Srbija, Facebook je u oktobru prošle godine započeo eksperiment, koji podrazumeva dva odvojena feeda za korisnike: News Feed, na kojem se prikazuju privatne objave, i Explore Feed, na kojem se nalazi sadržaj stranica koji su korisnici lajkovali, medijske objave i objave različitih brendova.

Kao obrazloženje, rečeno je da je ova promena uvedena zbog samih korisnika – kako bi lakše održavali vezu sa porodicom i prijateljima i da im News Feed ne bi bio prenatrpan nepotrebnim vestima, stranicama i sponzorisanim objavama. Međutim, feedback je bio veoma loš.

Ljudi su u anketi rekli da ne žele dva odvojena feeda, da su nezadovoljni postovima koje vide i da im dva feeda ne pomažu u tome da se povežu sa više prijatelja i članova porodice.

Takođe, poseta Facebook stranica je drastično opala, što je dovelo i do pada poseta sajtova za preko 66%. Pojedine filme su u međuvremenu propale zbog pada poseta, što je bio slučaj i u našoj zemlji.

Facebook je uradio nešto što izuzetno retko čini – priznao je da je pogrešio i u zvaničnoj objavi proglasio kraj eksperimenta i Explore Feeda.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime