„Fantom iz Opere“ je prvi Veberov mjuzikl i dugo očekivani naslov koji će od oktobra biti na repertoaru Pozorišta na Terazijama.

Nova sezona u Pozorištu na Terazijama počinje premijernim izvođenjem novog mjuzikla „Fantom iz Opere“, jednog od najpoznatijih naslova u istoriji mjuzikla. Pretpremijera je zakazana za 6. oktobar, premijera za 7. oktobar, a prva repriza za 10. oktobar.

Ovaj mjuzikl, rađen prema istoimenom romanu francuskog pisca Gastona Lerua, premijerno je izveden na londonskom Vest endu 1986. godine, a na Brodveju dve godine kasnije, gde važi za najduže izvođen mjuzikl svih vremena (više od 12.000 predstava). Izvodi se na 15 svetskih jezika u 35 zemalja i do sada ga je širom sveta gledalo oko 140 miliona ljudi.

Predstava je osvojila brojne nagrade, između ostalih i tri Olivier nagrade (londonska produkcija), kao i 7 Toni i Drama desk priznanja (brodvejska produkcija).

Fantom u Pozorištu na Terazijama

Centralni zaplet „Fantoma iz Opere“ vrti se oko prelepog soprana Kristin, koja postaje opsesija misterioznog muzičkog genija koji živi u podzemnom lavirintu ispod opere.

Na muziku Endrua Lojda Vebera, u prevodu i prepevu Slobodana Obradovića i u režiji Juga Radivojevića, igraće glumci: Marta Hadžimanov i Mirjana Matić (Kristin), Slobodan Stefanović i Nikola Bulatović (Fantom), Ivan Marković i Slaven Došlo (Raul), Milan Antonić (Gospodin Firman), Dušan Šida (Gospodin Andre), Snežana Savičić Sekulić i Mirjana Stojanović (Karlota), Milena Vasić i Ivana Popović (Madam Žiri), Ljubomir Popović (Pjanđi), Dušan Kaličanin (Gospodin Rejer), Iva Stefanović (Meg), Božidar Bole Stošić (Gospodin Lefevr), Dragan Vujić Vujke (Žozef Buke), Ljubiša Dinčić (Aukcionar) i Marko Pantelić (Don Atilo / Pasarino).

Koreografiju za ovaj mjuzikl je radio Konstantin Kostjukov, scenografiju Aleksandar Denić, dok je za kostimografiju zadužena Tatjana Radišić. Orkestrom će dirigovati Vesna Šouc.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime