Prva umetnička VR izložba u Srbiji, pod nazivom Fidelium, biće otvorena 28. novembra u 20 časova u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40).

Na izložbi Fidelium će u realnom i virtuelnom prostoru biti izloženi radovi desetoro srpskih umetnika mlađe generacije, a to su Gala Čaki, Marko Kusmuk, Natalija Miladinović, Nemanja Okiljević, Petar Moštić, Petar Sibinović, Stefanija Mihajlović, Tijana Kojić, Una Nikolić i Zdravko Janković.

Po prvi put u Srbiji posetioci će imati priliku da ceo umetnički opus ovih kreativaca pogledaju u virtuelnoj realnosti pomoću VR uređaja.

Organizatori izložbe Milan Marković, Aleksandra Vuković i Dušan Zlokolica odlučili su se za nesvakidašnji koncept izložbe za ove prostore, koji spaja tradicionalni i moderni način predstavljanja umetničkih dela.

Za virtualni deo izložbe pobrinula se firma VR ALL ART i njen osnivač Vitomir Jevremović. Ovaj tim razvija platformu za virtuelnu realnost (VR) namenjenu umetnicima, galerijama i muzejima za izlaganje, istraživanje i stvaranje umetnosti.

Izložba Fidelium će biti otvorena do 2. decembra, a ulaz je besplatan.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime