Kako dolazite do informacija o kulturnim dešavanjima u gradu? Od sada, svi događaji se nalaze na jednom mestu, zahvaljujući novoj mobilnoj aplikaciji FilterApp.

Osnivači Filtera su mladi ljudi, studenti Fakulteta političkih nauka u Beogradu, koji veruju da pomoću novih tehnologija mogu da približe kulturu svojim sugrađanima. Pre nego što su pokrenuli ovu aplikaciju, obavili su istraživanje koje je pokazalo da samo 2,7% ljudi svoje slobodno vreme posvećuje kulturnim događajima.

FilterApp je vrlo pregledna aplikacija, jednostavna za korišćenje. Korisna je i turistima, jer je za svaku ustanovu navedena precizna adresa na mapi i broj telefona. Do sada je ostvarena saradnja sa više od sto beogradskih pozorišta, bioskopa, kulturnih centara, galerija, muzeja i drugih ustanova kulture.

Ovu aplikaciju već sada možete instalirati ako koristite Android telefon, a do kraja godine očekuje se i verzija za Apple uređaje. U planu je i da se uvedu informacije o kulturnim dešavanjima u ostalim gradovima Srbije.

Pogledajte šta su nam o svom nagrađenom projektu rekli osnivači Danilo Grbović i Mina Radončić.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime