U ovoj epizodi Gastro bukvara saznaćete kako se prave mlinci sa slaninicom i čvarcima. Recept za ovaj specijalitet dobili smo u restoranu Stanica 1884, smeštenom na istoj adresi kao glavna železnička stanica u Beogradu.

Na adresi Savski trg broj 2, davne 1884. godine, po ugledu na železničke stanice svetskih metropola, izgrađena je prva železnička stanica u Beogradu. Projektovana je po planovima arhitekte Dragutina Milutinovića.

Beograd je prvi put mogao da se pohvali monumentalnim zdanjem železničke stanice, na čijem je otvaranju prisustvovalo više hiljada građana i preko 200 inostranih zvanica. Prvi voz je krenuo ka Zemunu 20. avgusta, a njegovi prvi putnici bili su kralj Milan, kraljica Natalija i prestolonaslednik Aleksandar Obrenović.

Restoran Stanica 1884

Železnička stanica u Beogradu nalazi se na takvom mestu da većina građana teško može da je zaobiđe pri svakodnevnom kretanju kroz grad. Na istoj adresi nalazi se restoran Stanica 1884, u kojem se srpska tradicionalna jela pripremaju na moderan način.

Baš iz tog razloga otišli smo tamo da se uverimo u ukus pripremljenih jela i da od majstora kulinarstva naučimo kako bismo mogli da modernizujemo jela koja već tradicionalno pripremamo kod kuće. Ovaj restoran može biti vaša svakodnevna usputna stanica, kao i sjajno mesto da naučite kako da unapredite svoje kulinarske sposobnosti. U ovom Gastro bukvaru videćete kako se pripremaju mlinci sa slaninicom i čvarcima.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime