Ekipa Gastro bukvara vas vodi na mesto na kojem se pripremaju ukusni riblji specijaliteti – u zemunski restoran „Šaran”. Nije slučajno da se baš ovde služi dobra rečna i morska riba. Ovo je restoran sa dugogodišnjom tradicijom.

Kuća u kojoj se danas nalazi „Šaran” pre više od jednog veka bila je dom alasa Vićentija Vukotića. On je odlučio da u prizemlju svog doma otvori kafanu, koja je vrlo brzo postala nadaleko čuvena po ribljoj čorbi jedinstvenog ukusa. Ta tradicionalna receptura se i danas koristi.

U prvo vreme u ovom restoranu pripremala se samo rečna riba, ali s vremenom je „Šaran” obogatio svoju ponudu, tako da se danas ovde priprema i morska riba, odnosno različiti morski specijaliteti. Jednom godišnje u „Šaranu” se organizuju Dani istarske kuhinje i Dani hvarske kuhinje.

Znajući da se u ovom restoranu jedu dobri riblji specijaliteti, ekipa eduTV-a je krenula tamo da „ukrade” neki recept. Šef kuhinje Nenad Lučić, majstor svog posla, pripremao nam je šarana sa bundevom. Pogledajte kako se sprema ovo ukusno i zdravo jelo.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime