Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem”, čije je ovogodišnje zaštitno lice glumica Anja Mit, održaće se u subotu i nedelju, 1. i 2. septembra, na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi.

„Gastro Srem” će okupiti domaće proizvođače iz tog kraja, čiji se proizvodi izdvajaju po kvalitetu i ukusu. Svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, vinarije, proizvođači meda, džemova, rakije, poslastičari, bombondžije.

„Sve one koji vole tradiciju i sve one koji neguju tradicionalne vrednosti, vole ukusnu kvalitetnu domaću hranu i muziku pozivam da dođu, jer sam sigurna da će pronaći sadržaj za sebe. Događaj je izuzetno pogodan i za porodice sa malom decom, jer će i deca na Gastro Sremu naći sadržaj za sebe”, izjavila je Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

„Izađi mi na teglu”

Manifestacija „Gastro Srem” nudi i gastronomski takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu” biće održano u subotu. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu”, koje će biti organizovano krajem godine. Posetioci će moći da probaju i najukusnije riblje čorbe i riblje specijalitete.

Posetioce očekuju i muzički program, nastupi kulturno-umetničkih društava i ansambala narodnih igara i pesama, a biće organizovane i umetničke radionice.

Biće organizovan i konkurs za najbolju fotografiju sa „Gastro Srema”. Sve što treba da uradite jeste da svoju fotografiju sa manifestacije objavite na svom Instagram ili Facebook profilu sa hashtagom #gastrosrem. Organizator događaja, Turistička organizacija opštine Stara Pazova, u nedelju, 9. septembra, proglasiće pobednika i adekvatno ga nagraditi.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime