Pobednik „Start Tel Aviv takmičenja u organizaciji ambasade Izraela i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva „ICT Hub“ je startap „Globe Scout Me.

Pobednički startap – „Globe Scout Me, iza kojeg stoji mladi preduzetnik Ognjen Vlaškalin, zasniva se na jedinstvenoj internet platformi pomoću koje sportisti mogu besplatno da prikažu svoje sposobnosti širom sveta.

Pobednici će, sa predstavnicima iz 23 metropole, imati priliku da učestvuju na DLD festivalu, najvećem međunarodnom festivalu inovacija, koji se u septembru održava u Tel Avivu.

Za ovo takmičenje, koje ambasada Izraela organizuje po četvrti put, prijavilo se više od deset startapova, a u uži izbor ušlo je pet kompanija, koje su svoja inovativna rešenja predstavile stučnom žiriju na čelu sa Morijom Kasis, koja važi za jednog od vodećih stručnih konsultanata za startap kompanije u Izraelu. „Start Tel Aviv” je ove godine bio posvećen socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama.

Pored „Globe Scout Me”, predstavljeni su i mobilna aplikacija „Filter App”, vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, „Uradi zaradi”, onlajn platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu, „Solagro” sa projektom pametnih presa za reciklažu i aplikacija „Couch Coach”, koja pomaže ljubiteljima košarke da se aktivno uključe u utakmicu.

Članovi stručnog žirija su, pored specijalne gošće iz Izraela, bili i Kosta Andrić, direktor centra „ICT Hub”, Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela, Natalija Sandić, predstavnica „Fonda za inovacionu delatnost” i Ivan Filipović, ispred kompanije „30Hills”.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime