Više od 300 studenata iz čak 57 država stiže na ISWiB.

Ovogodišnja Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB) održava se od 16. do 24. jula i okupiće više od 300 učesnika, starosti između 18 i 30 godina, koji u naš glavni grad dolaze sa svih kontinenata.

Ove godine se na festivalu očekuju studenti iz čak 57 zemalja: SAD, Brazila, Meksika, Rusije, Turske, Norveške, Ukrajine, Indonezije, Egipta, Australije i mnogih drugih, kao i veliki broj domaćih studenata.

ISWiB se održava 11. put, a kao i svake godine, velika pažnja biće posvećena edukativnim radionicama, na kojima će učesnici imati priliku da se bave najvažnijim svetskim temama, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu, aktivizam mladih, nejednakost među polovima.

Biće organizovane i radionice na kojima će moći da uče o kulturi i tradiciji Srbije, a u utorak, 18. jula, u Dorćol Platzu biće održan tradicionalni Sajam država. Ekipa emisije COOLtura razgovarala je sa PR-om festivala, Irenom Dučić. U videu u nastavku pogledajte šta su sve organizatori pripremili za ovu godinu.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime