„Naš cilj je da deca u Srbiji dobiju kvalitetno predškolsko obrazovanje i da svim mališanima omogućimo što bolju startnu poziciju u životu”, izjavila je Jelena Đoković povodom dobijanja priznanja „Kapetan Miša Anastasijević”.

 

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević”, koje se dodeljuje najistaknutijim kompanijama, malim i srednjim privrednim društvima, brendovima, organizacijama i ustanovama, stvaraocima i pojedincima za izuzetne rezultate u poslovanju, stvaralaštvu i društvenoj odgovornosti za područje Beograda, uručeno je u Rektoratu Beogradskog univerziteta. Priznanje je dodeljeno u 23 kategorije, a Jelena Đoković, nacionalna direktorka Fondacije „Novak Đoković” dobila je priznanje za brigu o najmlađima i društvenu odgovornost.

Jelena Đoković, koja nije bila u prilici lično da primi nagradu, zahvalila se organizatorima i žiriju koji su prepoznali rad Fondacije i nagradili ovako značajnim priznanjem.

„Naš cilj je da deca u Srbiji dobiju kvalitetno predškolsko obrazovanje i da svim mališanima omogućimo što bolju startnu poziciju u životu. Sva istraživanja su pokazala da mnogo veće uspehe u životu postižu deca koja u najranijim godinama dobiju potrebnu pažnju, mogućnost da uče i razvijaju svoje potencijale. I obrnuto – ako ih tada držite na marginama, tamo će i ostati. Znanje ne bi trebalo da bude privilegija, ono nema alternativu i zato se svakoga dana sa našim partnerima trudimo da broj dece koja pohađaju vrtić bude što veći. To je naš inicijalni cilj koji smo nadograđivali u želji da ispratimo decu i u kasnijem periodu. Zato sada imamo kvalitetne programe i u osnovnim školama, kao i poseban projekat – magazin Original, namenjen mladima, jer želimo da naša podrška bude kontinuirana”, stoji u pismu Jelene Đoković.

Fondacija „Novak Đoković”

Fondacija „Novak Đoković” osnovana je pre nešto više od deset godina, a nakon pet godina usmerila je rad, misiju i viziju na unapređenje uslova za rani razvoj dece u Srbiji.

Ovako izgleda osvrt na rad Fondacije u brojkama:

  • 10 godina rada Fondacije,
  • 37 izgrađenih ili rekonstruisanih vrtića,
  • 683 podržanih porodica,
  • 1.322 vaspitačice/vaspitača koji su prošli kroz programe Fondacije,
  • više od 20.000 dece obuhvaćeno je projektima Fondacije,
  • oko 10 miliona evra Fondacija je uložila u projekte u Srbiji.

Među nagrađenima su i prof. dr Danica Grujičić, načelnica Neuroonkologije u Kliničkom centru Srbije, Tanja Santrač, konzul Srbije u Beču, pesnik Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi…

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime